top of page

Anton ter Braak (Neede 1960)

Voor Beeldhouwer Anton ter Braak spelen de thema’s paard, stier, vrouw, haan en abstracte werken een grote rol. Zijn beelden staan op de grens van abstract en figuratief. Al in een pril stadium experimenteerde hij met vormverandering. Die werden vooral ingegeven door zijn behoefte om dynamiek en kracht te intensiveren. Wat wezenlijk is voor een vrouw, stier of paard, wordt in overdreven, wellicht zelfs geïdealiseerde vorm weergegeven.

Zijn materiaal is altijd brons, dat hij zelf giet en bewerkt, soms in combinatie met ander materiaal. Gladde, gepolijste oppervlakken, contrasterend met ruwere delen, een grote schaduwwerking en een zekere klassieke voornaamheid die je bijna altijd associeert met brons. In zijn compacte beelden van vrouwen, stieren en paarden, weet Anton de kern

de ziel op een uiterst persoonlijke en krachtige wijze vast te leggen.

Exposities in: Den Haag,Amsterdam, Hooghalen, Callantsoog, München, Brussel, Barcelona, Dubai en Abu Dhabi.Opdrachten/aankopen o.a.: Nederlandse Ambassade Parijs, Organon Indonesië, beeld Albert Mol Laren, Nierstichting Nederland, beeld voor ”MET”-school Rhode Island Amerika.

10-5

10-5

12-2

12-2

11-1

11-1

Detail-Othello-H.-42-x-Br

Detail-Othello-H.-42-x-Br

Feme Fatale

Feme Fatale

15

15

Aphrodite

Aphrodite

13-1

13-1

Zonder titel

Zonder titel

Bull

Bull

bottom of page