top of page

Lon Maenen

is geboren in Heerlen, opgegroeid in Landgraaf. Na zijn middelbare school trok hij naar Amsterdam voor zijn studie Politicologie. Hij kon in zijn vak tot zijn verdriet niet aan de slag en liet zich daarom omscholen tot Logistiek Manager. Als zodanig was hij, met wisselende succes, vooral via detacherings- bureaus werkzaam bij verschillende bedrijven in en rond Amsterdam. Onder andere op  Amstelhof, de latere Hermitage. Zijn laatste klus was als Hoofd Inkoop bij MC Slotervaart, waar hij met succes de nodige besparingen in het inkoopproces wist te bereiken.

Via goede vrienden vond hij  daarna een weg in de kunstwereld, waar hij in contact kwam met een aantal ploeterende, veelal beginnende, Kunstenaars die grote moeite hadden hun werk te verkopen.

Als nieuwbakken ex-Hoofd Inkoop leek het Lon bovendien een mooie uitdaging om nu ook eens aan de andere kant van de acquisitie tafel te zitten. Hij kende en kent immers het klappen van die zweep.

De aanvankelijke opzet sloeg niet aan en hij veranderde van koers, hij richt zich nu op Kunst in de Openbare Ruimten; grote projecten van instellingen en diverse overheden die met (ver)nieuwbouw bezig zijn en op zoek zijn naar goede Kunstenaars om deze projecten glans en cachet te geven.

De samenstelling van Art-Webshop is nogal divers: van gearriveerde top Kunstenaars, zoals Marianne Naerebout, Arno Coenen, of Wil van de Laan en Leentje Linders en Jos Out, tot  aanstormend talent als Betonik  of Mariska de Groot. De bedoeling is dat de Kunstenaars een stuk werk, acquisitie en soms administratie uit handen wordt genomen zodat zij zich beter kunnen concentreren in dat waar ze echt goed in zijn: het creëren van wondermooie Kunst!

004.jpg
Together forever.JPG
bottom of page