top of page

Abstract realisme
De schilderijen van Antonio Poioumen zijn abstract met veel lyriek, maar neigen soms naar het herkenbare (abstract realisme). Ze hebben een eigen handtekening, te herkennen aan het bijzondere gebruik van structuren en materialen. Maar altijd stralen ze een liefdevolle passie uit naar de omgeving.

Antonio Poioumen maakt materiewerken die tastbaar tot de verbeelding spreken. Hij combineert zijn gulzig uitgesmeerde acrylverf met diverse materialen die nooit betekenisloos zijn aangewend. Wanneer Poioumen krantenpapier in zijn werk verwerkt loont het steeds de moeite de teksten te lezen en verbanden te ontdekken. Zijn werk is niet vrijblijvend, kijken naar zijn doeken vraagt dan ook een zekere intellectuele inspanning. Mondjesmaat geeft elk doek zijn ziel vrij en beloont de kijker voor de inspanning. Zien door te kijken, en hoe langer men kijkt, hoe meer men ziet.

Antonio Poioumen stelt de winsten op zijn werk volledig ter beschikking van De stichting Poioumen (Almere – Nederland). Deze stichting helpt ouderen in derdewereldlanden met micro financieringen voor kleinschalige ondernemingen zodat de ouderen daar in hun eigen inkomsten kunnen voorzien. De stichting heeft vorig jaar ongeveer 200 ouderen aan een bedrijfje geholpen in Haïti, Nepal, Midden Afrika en India.

Antonio Poioumen

Twee jaargetijden

Twee jaargetijden

Orgie

Orgie

Ontsproten uit de aarde

Ontsproten uit de aarde

Ascentie

Ascentie

JOY.

JOY.

antonio+2.

antonio+2.

antonio+7.

antonio+7.

Schoonheid onder water.JPG

Schoonheid onder water.JPG

antonio+5

antonio+5

Super red Power.JPG

Super red Power.JPG

bottom of page