top of page

Frank Stoopman

 Frank Stoopman

In mijn beeldhouwwerken neemt de menselijke uitdrukking steevast een centrale plaats in. Expressie en schoonheid zijn mijn leidraad.Toverwoorden: uitersten in spanning, lichtheid, evenwicht, en .......beweging. Thema's: naakten dansfiguren, kinderen in hun doen en laten.Vormgeving: naturalistisch met een zekere impressionistische inslag.

Inspiratie: de Klassieke periode en de Renaissance (Donatello, Cellini, Michelangelo).Zowel de beeldende kunst als de muziek uit de Renaissance appelleren op mijn basisgevoel, waarin de lente en de liefde telkens naar voren komen. Ook de impressionistische beelden van Rodin en Claudel en beelden uit de latere Art Deco hebben mij getroffen.

ONTWIKKELING: Rotterdammer. Tijdens mijn opleiding tot Vrije Schoolleraar, heb ik bij het schilderen en boetseren kwaliteiten van kleur en vorm fundamenteel doorleefd.Op de Vrije Academie heb ik mij verder ontwikkeld in de beeldhouwkunst.Vanaf 1992: eerste kinderportretopdrachten in brons.

Naast opdrachten voor particulieren maak ik ook toegepaste kunst voor bedrijven gemeenten en instellingen. Vanaf 1995: Vanaf deze tijd heb ik voortdurend in Nederland geëxposeerd.

Tyl Uylenspiegel

Tyl Uylenspiegel

Reliëf of a church

Reliëf of a church

no 5

no 5

no 2

no 2

no 3

no 3

Onverzettelijk

Onverzettelijk

no 1

no 1

Drie Gratiën

Drie Gratiën

Gabrielle

Gabrielle

Brons

Geen hindernis te hoog

Geen hindernis te hoog

Aphrodite

Aphrodite

bottom of page