Jo Willems

Jo Willems is geboren in Langenboom. In zijn vrije tijd begon hij met het maken van schilderijen met beelden die in me opkwamen. Na een succesvolle expositie in zijn geboorteplaats  ging hij eerst naar de Vrije Academie in en daarna naar de kunstacademie in Arnhem. Hij haakte hier na twee jaar af omdat hij het gevoel kreeg dat hij teveel in zijn creativiteit beperkt werd. “omdat ik het gevoel had dat men mij wilde abstraheren. Ik had al een heel eigen stijl van schilderen en wilde daar ook bij blijven.

Kleuren en diepte
De eerste jaren gebruikte ik als materiaal vooral inkt en gouache en schilderde op panelen. Later ben ik overgestapt op het gebruik van olieverf op doek. In het begin gebruikte ik de kleuren rechtstreeks uit de tube maar niet altijd bereikte ik dan het resultaat wat ik voor ogen had. Daarom ben ik overgegaan op het zelf mengen van de kleuren, uitgaande van de drie primaire en zwart en wit. Door middel van het heldere kleurgebruik en spelen met perspectief, wil ik zoveel mogelijk diepte creëren in mijn schilderijen.

Veel terugkerende symbolen in mijn werken zijn rozen (liefde), eieren (vruchtbaarheid), veertjes (vrijheid) en bollen (levenscyclus). Naast schilderijen maakt Jo glas in lood hij is brandschilder en “zet in koperband”.