Leentje Linders

heeft zich sinds de jaren '80 toegelegd op het specialiseren en perfectioneren van de vijftiende-eeuwse etstechniek. Hiermee wil ze een lijn trekken tussen heden en verleden.

                             

Grote bekendheid kreeg ze door haar dynamische etsen over sport, maar vooral door haar virtuoze etsen waarin ze allerlei aspecten uit de luchtvaart en scheepvaart verwerkt. Met haar gevoel voor perfectie en schoonheid en haar creativiteit is ze uitgegroeid tot een kunstenares die bekendheid geniet in Nederland en ver daarbuiten.

                    

Haar gehele werk is geliefd bij een groot publiek en geniet waardering bij kunstkenners. Maar ook bedrijven hebben vastgesteld dat het bezitten en tonen van kunst van Leentje Linders van grote waarde kan zijn voor de uitstraling van een onderneming. Haar werk heeft een weg gevonden naar belangrijke kantoren, maar ook naar diverse paleizen.

 

Zo vervaardigde ze met niet aflatend enthousiasme etsen voor onder meer Fokker/Stork, de Luchthaven Schiphol, KLM, De Koninklijke Luchtmacht, Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium, Qatar Airlines , John F. Kennedy Airport. Voor Volvo Nederland, Caldic Chemie, Thales Nederland, de Holland Amerika Lijn. Voor de Koninklijke Nederlandse Marine, de Noorse Marine Luchtvaart Dienst. Voor de Culturele Raad Noord-Holland, het Ministerie van Justitie, de Koninklijke Bond van Grafische Ondernemingen.

In 2008 heeft ze een persoonlijke kunstopdracht van H.M. Koningin Beatrix uitgevoerd en eind 2008 won ze de BAS Grafiekprijs met de ets "Apollo thirteen