Monique Sleegers

Na haar opleiding ruimtelijke vormgeving en de 1e graads docentenopleiding aan de kunstacademie in Utrecht verdiepte Monique zich verder in de kunst met de studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Zowel haar kennis van kunsttheorie als haar liefde voor het beeldend werken brengt ze samen in de workshops en cursussen die ze geeft en levert haar rijkelijk inspiratie voor haar beelden. 
In de sculpturen die Sleegers maakt wordt het menselijk lichaam gefragmenteerd weergegeven. Dit gefragmenteerde lichaam staat symbool voor de verdeeldheid en de versnippering in de maatschappij. Geen houvast hebben, losgeraakt zijn. 
Al haar beelden bestaan uit twee aparte delen die samen een nieuwe harmonische eenheid vormen Het is de tweestrijd die ze in zichzelf voelt. De plastische vorm, het driedimensionale, staat voor het concrete, de ‘werkelijkheid’. De tweedimensionale vorm/tekening staat voor het denkbeeldige, het imaginaire, het virtuele. De tweestrijd tussen lichaam en geest. Tussen wat concreet is en illusie is.Tussen fysieke pijn en angst – of hoop.