top of page

Staaf

Onder het pseudoniem ‘Staaf’ verwierf de kunstenaar eind jaren tachtig bekendheid met een serie schilderijen van zijn ´oranje alter ego´, eveneens ´Staaf´ genoemd. De serie ontstond naar aanleiding van een reeks ingrijpende gebeurtenissen, die hij in de vorm van een ´geschilderd dagboek´ vastlegde. In de loop der jaren wisselde zijn werk sterk van vorm, karakter en inhoud. De naam ´Staaf´ heeft hij echter tot op heden aangehouden.

 

Tegenwoordig schildert Staaf intuïtiever. Hij weet van tevoren niet waar het schilderij over zal gaan en bouwt zijn doeken laag voor laag op. Elke laag, met vaak totaal verschillende onderwerpen, laat ‘sporen’ achter die samen het uiteindelijke beeld vormen. Het schilderij maakt zichzelf als het ware. De werken zijn dynamisch, doorleefd en kennen vaak een humoristisch element.

 

N.B. In de reclame- en filmwereld is de kunstenaar vooral bekend onder zijn echte naam, ‘David de Winter. Voor zijn commercials, korte films en animaties, heeft hij zowel nationaal als internationaal vele onderscheidingen mogen ontvangen.

 

Lillith

Lillith

Aardpeer.jpg

Aardpeer.jpg

Vlinder   80x100cm  acryl op canvas.jpg

Vlinder 80x100cm acryl op canvas.jpg

In your Face.jpg

In your Face.jpg

Hij is weer weg.jpg

Hij is weer weg.jpg

Waterschade  100x140cm  acryl op canvas.jpg

Waterschade 100x140cm acryl op canvas.jpg

Touch  140x100cm acryl op canvas.jpg

Touch 140x100cm acryl op canvas.jpg

Moet jij zeggen!  100x80 cm acryl op canvas.jpg

Moet jij zeggen! 100x80 cm acryl op canvas.jpg

Dan nIet  100x140cm  acryl op canvas.jpg

Dan nIet 100x140cm acryl op canvas.jpg

Gerda.jpg

Gerda.jpg

bottom of page