Staaf

Onder het pseudoniem ‘Staaf’ verwierf de kunstenaar eind jaren tachtig bekendheid met een serie schilderijen van zijn ´oranje alter ego´, eveneens ´Staaf´ genoemd. De serie ontstond naar aanleiding van een reeks ingrijpende gebeurtenissen, die hij in de vorm van een ´geschilderd dagboek´ vastlegde. In de loop der jaren wisselde zijn werk sterk van vorm, karakter en inhoud. De naam ´Staaf´ heeft hij echter tot op heden aangehouden.

 

Tegenwoordig schildert Staaf intuïtiever. Hij weet van tevoren niet waar het schilderij over zal gaan en bouwt zijn doeken laag voor laag op. Elke laag, met vaak totaal verschillende onderwerpen, laat ‘sporen’ achter die samen het uit-eindelijke beeld vormen. Het schilderij maakt zichzelf als het ware. De werken zijn dynamisch, doorleefd en kennen vaak een humoristisch element.

 

N.B. In de reclame- en filmwereld is de kunstenaar vooral bekend onder zijn echte naam, ‘David de Winter’. Voor zijn commercials, korte films en animaties, heeft hij zowel nationaal als internationaal vele onderscheidingen mogen ont-vangen.