Planet Streetpainting

Planetstreetpainting is gespecialiseerd in het maken van Drie Dimensionale zogenaamde trompe-l’oeil schilderingen of (krijttekeningen) op pleinen en muren. Trompe-l´oeil  techniek heeft een eerbiedwaardig verleden; ze kwamen al tevoorschijn bij opgravingen in Pompeii. Ook in de Renaissance werd de techniek veel toegepast bijvoorbeeld om grote gebouwen en koepels nòg hoger en nòg groter te doen lijken dan ze vaak al waren, om een bepaalde lichtinval te simuleren, of om ramen te maken waar geen ramen waren.

Tegenwoordig zie je het vaak toegepast op pleinen en blinde muren en hebben ze vaak door hun aard en toegepaste technieken een zeer tijdelijk (maar lang niet altijd)  karakter. De levensduur kan dus variëren van een paar dagen in bijvoorbeeld een winkelcentrum tot jaren op een muur van bijvoorbeeld uw bedrijfspand.

De Niagara Falls op uw parkeerterrein? Geen probleem, een rustieke visvijver in de hal? Haal je hengel maar van de zolder! Een kolenmijn op de muur van de kantine? Stoor de koempels niet bij de maaltijd! Ze hebben het verdiend! Neem wel eerst contact op met Art-WebShop en we komen er wel uit!