D.B. Waterman

is mijn pseudoniem; mijn eigenlijke naam is Ans de Bie. Geboren in januari 1962. Ik ben al jaren actief als beeldend kunstenaar. Het leek mij gewoon leuk om met een fictieve naam en vanuit een zelf bepaalt alter ego te werken. Als kunstenaar word je te snel in een hokje geduwd en wordt er een bepaalde stijl van je verwacht. Het werken onder een andere naam geeft een heerlijke vrijheid met de mogelijkheid om juist andere stijlen en een ander optiek te exploreren.

'D.B.', als de initialen van mijn naam, 'Waterman', omdat dit mijn sterrenbeeld is. D.B. Waterman gaf een mogelijkheid tot zelfexploratie, maar is inmiddels bijna een letterlijk leven gaan leiden.

 

Mijn opleiding heb ik begin jaren tachtig genoten aan de Kunstacademie in Den Bosch, en voorts heb ik dat aangevuld met specifieke wat meer specialistische cursussen her en der. Ik werk op papier en canvas, met potlood, aquarel, olie en acryl, vaak in een combinatie. Mijn materiaalgebruik breidt zich nog steeds uit. Inmiddels werk ik ook veel met inkt en stempeltechnieken, en sinds kort heb ik de fotografie en de digitale manipulatie ontdekt. Mijn meest geliefde onderwerp is de mens, en mijn inspiratie doe ik vooral op met het maken van foto's lopend door stad.