top of page

Erik Vaandering

Na vele omzwervingen, allerlei opleidingen en een tas vol herinneringen, konden mij maar twee dingen echt boeien in het leven en dat was muziek en kunst. Al stoeiend door de jaren die volgden schilderde Erik-Jan er flink op los. Serie na serie, expositie na expositie volgden, en ook verzamelaars dienden zich aan. De veelzijdigheid van het leven hebben dan ook een neerslag in zijn werk. Zijn series kunnen van onderwerp weleens flink verschillen, maar laat ook een eerlijke weerspiegeling zien van een veelzijdige persoonlijkheid. De krachtige toets blijft hetzelfde, net als het eerste bootje wat hij leerde tekenen van zijn vader.

Onvermoeid werkt Erik-Jan door aan zijn schilderijen, waarin alledaagse dingen een plekje krijgen uit zijn nostalgische herinneringen. De Hollandse luchten, het hijsen van de zeilen, het gekraak van hout, een onuitputtelijke fantasie, vakkennis en een gezonde dosis zelfvertrouwen, bleek een leven waarin de kunstenaar zichzelf kan zijn.

 

Een greep uit activiteiten van de laatste 5 jaar: O.a. : SBK noord Holland, Friesland Bank, Omnyacc, Van Teylingen, Galerie Artvisie, Galerie Alkmaar, Manchester United

Opdrachten voor o.a. : Gemeente Alkmaar, tv programma het klokhuis, Unieke Zaken, diversen particulieren in binnen en buitenland Publicaties o.a. : kunstmagazine Palet, grafisch tijdschrift Olifant, nationale kunstenaarsgids, Bk krant, Nederland onderneemt, recensie ’s diversen dagbladen.

 

Oudezijdskolk

Oudezijdskolk

Montelbaanstoren

Montelbaanstoren

Experiment.JPG

Experiment.JPG

PH Kade.JPG

PH Kade.JPG

richting station

richting station

bakkers in de jordaan

bakkers in de jordaan

Hoogstraat Rotterdam.JPG

Hoogstraat Rotterdam.JPG

Mokum aan Zee.JPG

Mokum aan Zee.JPG

Wandeling.JPG

Wandeling.JPG

Amstel Winter.JPG

Amstel Winter.JPG

Late night traffic

Late night traffic

Eric Jan Vaandering
bottom of page