Greet Weitenberg

Greet maakt hedendaagse mozaïekkunst voor galeries, particulieren, scholen, banken, restaurants en woningbouwverenigingen. Ze exposeert in binnen- en buitenland, haar werk heeft prijzen gewonnen en is in particuliere en openbare collecties terug te vinden.

Artist statement±

Mozaïek is een spel van licht en schaduw, van glas en steen. In mijn mozaïeken probeer ik tijd en ruimte te vangen en daaraan een gevoel toe te voegen. De tesserae vormen positieve ruimte, daartussenin is negatieve ruimte. De ruimtes beïnvloeden elkaar: de tesserae worden sterk of zwak. Negatieve ruimte kan leeg zijn, of wordt opgevuld door de ondergrond. De ondergrond is als een fragiele huid, een web of een krachtveld dat de ruimtes bijeenhoudt. Via de negatieve en positieve ruimtes komen ritme en tijd tevoorschijn, terwijl kleuren en schaduwen stemmingen creëren. Het lijkt op muziek.

 

Prijzen/Awards: - Özzel Öduller Special prize van de Gaziantep Zeugma mosaic Museum in Turkije voor “C’est le ton qui fait la musique” 2013 - Portraitcompetition 2010 Kazanan Mozaiek (Turkey) 1e prijs: “Wolter” - Mosaic Challenge 2010 2e prijs: “Flying Carpet” - Artoteque iBiennial of Contemporary Art Honorable award / diploma of excellence 2009