Marianne Naerebout

Bijna geboren maar wel getogen op Curaçao werd mijn omgeving en leven  beïnvloed door de tropen; Zon zee strand palmen steel bands en kleuren en nog meer kleuren. Na Curaçao kwam de familie terug naar Breda, alwaar ik de Kunstacademie Sint Joost bezocht. Na omzwervingen via Muscat in Oman beland ik in Syrië , alwaar ik mij door de sfeer, de geur en mensen al snel helemaal thuis voel. Na vijf Jaar Damascus, beland ik achtereenvolgens voor kortere perioden in Maleisië, Albanië en Gabon. Steeds meer ervaar ik het gevoel: “Er zijn geen grenzen... niet tussen landen, kleur, gevoel en beleving, alles is onbegrensd geworden”.Deze bevinding laat steeds meer positiviteit en levenskracht toe in mijn werk

Momenteel verdeel ik mijn tijd tussen mijn ateliers in Breda (Nederland), Apricale (Italië) en Arusha (Tanzania). Allemaal landen die mij heel veel inspiratie geven en waar kleur volop aanwezig is. Het is aan mij deze invloeden te verwerken in mijn kunstuitingen.

Positieve initiatieven draag ik een warm hart toe. Zo ben ik voor Art Buddies beschermvrouwe (Nederland). Deze stichting helpt minderbedeelde kinderen hun creatieve gaven te ontdekken. Bij de Stichting Karibu neem ik plaats in het Comité van aanbeveling. Stichting Karibu zet zich in voor het welzijn van straatkinderen in Rwanda.