top of page
Rust in peace

Rust in peace

DSC00935.jpg

DSC00935.jpg

Almost square enough to fit in Society.JPG

Almost square enough to fit in Society.JPG

nieuw

nieuw

Twee betonnen Fuuteuils

Resting

Resting

Betonnen rustbank

Tafeltje

Tafeltje

IJzeren stoel

IJzeren stoel

Theezak

Theezak

006.jpg

006.jpg

Almost square enough

Almost square enough

Almost square enough to fit insocieity

Niki Severins heeft een achtergrond in  de bouw, hij werkt sinds zijn 16e in het familiebedrijf met zijn vader. Op zijn 23e is hij de opleiding tot beeldhouwer gaan volgen aan de kunstacademie in Gent.  Tijdens zijn opleiding is hij zich gaan specialiseren in het maken van objecten van industriële materialen. In 2009 heeft hij met zijn vriendin het bedrijf Betonik opgericht. Niki maakt gebruik van ambachtelijke bouw- en beeldhouwtechnieken.

De industriële materialen waar hij graag mee werkt zijn voornamelijk beton, ijzer en hout.

Hij zoekt graag de grenzen op van de materialen die hij gebruikt om zo tot bijzondere creaties komen. Bijna alle materialen die Niki gebruikt zijn restmaterialen van de bouw.

De materialen inspireren hem en vanuit het materiaal wordt een beeld gemaakt. Veel van zijn werken zijn bedoeld voor buiten en door de materiaalkeuze zijn veel van de beelden jufterproof en goed te plaatsen in de openbare ruimte.

In de toekomst wilt hij zo groot mogelijk monumentaal werk maken voor in de openbare ruimte, hoe groter hoe beter. Betonik maakt niet alleen beeldhouwwerken, maar in het atelier wordt ook geëxperimenteerd met beton en verschillende andere materialen. Een voorbeeld hiervan zijn 2 reclame borden gemaakt van beton, ijzer en innovatieve verlichting verwerkt in het beton.

Niki Severins

Niki "Betonik" Severins
bottom of page