top of page

Peter van Aarnhem

Van oorsprong socioloog heeft Peter van Aarnhem zijn kunstzinnige opleiding genoten aan de Kunstacademie Artibus waar hij les kreeg van de Utrechtse beeldhouwer Jan van Luijn. Sinds 1992 is hij werkzaam als beeldend kunstenaar.

Als beeldhouwer stelt hij het thema 'de mens en menselijke relaties' centraal. Alleen in relatie tot de ander kan de mens zich ontplooien en zijn identiteit vorm geven. Zijn werk is figuratief; gedichten zijn voor hem een belangrijke bron van inspiratie. Qua ‘beeldtaal’ voelt hij zich verwant met schilders als Klimt en Schiele en dichters als Marsman of Kopland.

Hij modelleert voornamelijk in klei en was, waarbij het beeld wordt opgebouwd uit kleine en grotere plakken, wat een levendig lijnenspel en een boeiende oppervlaktestructuur geeft.

Zijn a cire perdue gegoten bronzen ontwikkelen zich - soms spiraalsgewijs, soms waaiervormig –vanuit een centraal punt. Van daaruit organiseren steeds groter wordende vlakken zich tot menselijke figuren. Deze manier van werken houdt de beweging in het beeld vast en geeft de afgebeelde relatie een intiem, maar tegelijk dynamisch karakter.Het spanningsveld tussen vrijheid en verbondenheid, aantrekken en afstoten, komt regelmatig terug in zijn werk. Daarnaast maakt hij vlotte plastieken met een schetsmatig karakter, die dans, sport en beweging als uitgangspunt hebben.

 

schaatsers

schaatsers

verwachting

verwachting

stairway_to_heaven

stairway_to_heaven

passie

passie

Kom liefste.com

Kom liefste.com

Overwinning.jpg

Overwinning.jpg

Liggend Naakt.jpg

Liggend Naakt.jpg

Pelgrim.

Pelgrim.

paradise regained

paradise regained

Dans.j

Dans.j

bottom of page