Willy Koenen

Mijn naam is Willy Koenen, en wil mensen verblijden door het verrassende samenspel van Kleur, Licht, Glas, Techniek & Natuur. Materialen, teksten, en vele andere materialen kunnen op verzoek verwerkt worden in het kunstwerk. Ook het samen maken in groepsvorm, is mogelijk. Dit maakt het kunstwerk extra persoonlijk.

Ik stem mij af op de inhoud van de opdracht en combineer het vloeien van verf met mijn schilderkunst.Op een natuurlijke wijze ontstaan er prachtige kleuren en bijzondere bewegingen die niet te schilderen zijn. Op gevoel combineer ik deze abstracte werken met afbeeldingen die ik schilder aan de achterzijde of voorzijde van het glaspaneel.

Achter het glas maak ik een belichtingspaneel met Led-verlichting. Deze verlichting is in alle kleuren in te stellen.Zodra het licht aan de achterzijde aan gaat, komt de afbeelding die op de achterzijde van het glas is geschilderd door alle verflagen heen en is dan goed te zien.

Ook de kleuren in alle verflagen aan voor en achterzijde van het glas mengen zich tot een nieuwe kleur. Het samenspel is geweldig en elke keer weer ben ik verwonderd over de effecten en sfeer die ontstaan en zie ik cadeautjes in het werk.