Wouter Brave

Wouter Brave is een multidisciplinair kunstenaar met een lange staat van dienst. Al van jongs af aan wordt hij geïnspireerd door het constructivisme. Sinds 2007 is hij vooral actief als beeldend kunstenaar, lichtkunstenaar en lichtarchitect. 

Als beeldend kunstenaar richt hij zich op projecten in de openbare ruimte zoals het kunstwerk ‘Meanders en Maalstromen’ voor de Gemeente Zaltbommel. Als lichtkunstenaar is hij succesvol als deelnemer aan lichtfestivals zoals het Amsterdam Light Festival en het Glow lichtfestival in Eindhoven en staan zijn installaties op internationale festivals. De synthese tussen kunst en kermis vormt een rode draad in zijn werk als kunstenaar.

Als lichtarchitect heeft hij lichtontwerpen gemaakt voor de Heineken Experience en de Hortus Botanicus in Amsterdam, de Calatrava bruggen bij Schiphol, het Zuiderstrandtheater in Den Haag en diverse integrale ontwerpen voor pleinen in Almere waaronder de Grote Markt. 


In de eerste jaren van deze eeuw was Brave initiator en mede-eigenaar van de ‘roemruchte’ theater - nachtclub Panama* in Amsterdam.